سمنو

مواد لازم :

ـ گندم بهاره ۱ کیلو گرم

ـ آرد ۲/۵ الی ۳ کیلو گرم

ـ آب به میزان کافی

مغز گردو ۲۵۰ گرم

مغز بادام ۲۵۰ گرم

طرز تهیه :

گندم پاک کرده را خیس کنید و روز بعد در دستمال تمیزی بریزید وقتی جوانه زد در سینی پهن کنید و در معرض نور قرار دهیدتا زمانیکه جوانه بلند شده و نقره ای رنگ شود دراین فاصله باید از گندم به دقت نگهداری شده و چند ساعت یک بار آب روی آن بریزیدتا خوب شسته شود وسینی را کج کنید تا آب زیر آن خالی شود  و در جای خنک نگهداری شود. اگر مراقبت کافی به عمل نیاید سبزه  بدبو شده و یا کپک میزند و دیگر قابل استفاده نمی باشد .  ۵ الی ۶ روز  طول می کشد تا سبزه رشد کافی را پیدا کند .

وقتی جوانه آماده شد آن را چرخ کنید و شیرابه آن را صاف کنید . نیمی از شیرابه را در یخچال نگهداری کنید

آرد رابا آب مخلوط و صاف و یکنواخت کنید و نیم دیگر شیرابه را به آن اضافه کنید مخلوط بدست آمده از نظر غلظت شبیه به یک فرنی شل میشود . سمنو را روی حرارت کم گذاشته و مدام بهم بزنید .زمان زیادی برای عمل آوری سمنو لازم است نباید خسته شوید در قدیم از دوستان و همسایه ها کمک می گرفتند . وقتی سمنو قوام آمد ونسبتاً سفت شد .نیم دیگر شیرابه را که در یخچال نگه داشته بودید را به آن اضافه کنید . به اصطلاح سرخ شود یعنی رنگ آن تیره و قهوه ای شود . وقتی سمنو رنگ و قوام لازم را پیدا کرد حرارن را خاموش و گردو و بادام را به آن اضافه کنید.



سمنو(آشپزي رنگين )



تصویر مراحل تهیه سمنو