دلمه کلم قالبی

 

مواد لازم:

ـ  کلم سفید ۵ الی ۶ برگ

ـ گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

ـ برنج یک و سه چهارم  پیمانه پلوپز

ـ سبزی معطر خرد شده ( گشنیز و ترخون و شوید و جعفری و ریحان و مرزه ) ۱ پیمانه

ـ نمک و زردچوبه و فلفل قرمز و سیاه به مقدار کافی

ـ پیاز داغ ۳ الی ۴ قاشق

ـ زرشک قرمز ۴ قاشق غذا خوری

ـ رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری

ـ سرکه سه چهارم لیوان پلوپز

ـ آب سه چهارم لیوان پلوپز

شکر ۶ قاشق غذا خوری

ـ روغن زیتون

 

طرز تهیه :

۱ ـ برنج را به همراه نمک و زردچوبه و روغن زیتون به روش کته طبخ کنید .تا برنج دم می کشد کارهای زیر را انجام دهید.

۲ ـ یک قابلمه آب روی گاز گذاشته و برگهای کلم را در آن بریزید  کلمی را که انتخاب می کنید برگهای صاف و ظریف داشته باشد در غیر این صورت یکی دو برگ دیگر به تعداد برگها اضافه کنید تا آخر سر کم نیاید. در فرصتی که برگها در حال جوشیدن هستند گوشت را آماده کنید.

۳ ـ گوشت را با یک پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل قزمز و سیاه با کمی روغن تفت داده و رب اضافه کنید و بعد یک لیوان آب روی آن ریخته صبر کنید تا پخته شده و آبش تبخیر شود .

۴ـ  آب و سرکه و شکر (شربت سکنجبین ) را روی شعله به مدت یک ربع ساعت بگذارید تا بجوشد .

۵ ـ بعد از نرم شدن برگهای کلم ، شعله را خاموش و برای جدا کردن آب از کلم آنرا روی صافی بریزید وقتی کمی خنک شد ۲ الی ۳ قاشق روغن در قالب نچسب بریزید و کلم ها را به نحوی که در تصویر می بینید در داخل قالب بچینید و لبه های اضافی آنرا از قالب آویزان کنید

۶ ـ در یک ظرف بزرگ ، همه مواد دلمه را با هم مخلوط کنید . 

۷ ـ شربت را روی مواد بریزد و خوب مخلوط کنید .

۸ ـ مواد را روی برگها در قالب بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید و لبه های کلم را به هم آورده تا کاملا روی مواد را بپوشاند و اگر جایی خالی ماند با برگ بپوشانید .

۹ ـ روی قالب را فویل بکشید و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و ربع تا یک و نیم ساعت بگذارید .

۱۰ ـ قالب را از فر در آورده و دیس را روی آن گذاشته و همزمان قالب و ظرف را برگردانید تا دلمه در ظرف قرار گیرد

۱۱ ـ دلمه را با هر چه که دوست دارید تزئین کنید .

نکته :

در این غذا من از برنج دانه بلند خارجی استفاده کرده ام و مقدار شربت داده شده برای این نوع برنج است اگر از برنج ایرانی استفاده میکنید مقدار شربت کمتری اضافه کنید . این مقدار بنا بر نوع برنج فرق می کند و خودتان با توجه به پختهایی که از برنج کرده اید بهتر تشخیص می دهید که چه مقدار شربت نیاز دارد .

 

 

دلمه کلم قالبی



blog



مراحل تهیه دلمه کلم قالبی 

 

دلمه کلم قالبی 

دلمه کلم قالبی 

دلمه کلم قالبی 

دلمه کلم قالبی 

 

برای خواندن طرز تهیه دلمه های زیر روی عکسها کلیک کنید

 

دلمه بادمجان (آشپزي رنگين )  دلمه کلم قالبی

دلمه سیب زمینی  دلمه برگ مو قالبي   دلمه فلفل (آشپزي رنگين ) 

 دلمه فلفل(آشپزي رنگين )   دلمه پياز و كلم (آشپزي رنگين )   دلمه قارچ(آشپزي رنگين ) 

دلمه برگ مو(آشپزي رنگين )   دلمه گوجه فرنگي(آشپزي رنگين )  دلمه فلفل(آشپزي رنگين )