پیاز داغ

 

مواد لازم :

ـ پیاز

ـ روغن

ـ زردچوبه

یکی از روشها برای تهیه  پیاز داغ این است که پیازها را پوست کنده و خوب شسته و از وسط دو نیم کنید و سطح صاف پیاز را روی تخته گذاشته و بوسیله کارد تیزی برشهای عمودی و یک اندازه در پیاز ایجاد کنید .

در روش دیگر با استفاده از دستگاهای خرد کن مخصوص پیاز ،میتوانید پیاز را خرد کنید که معمولا در این روش پیازها یک سان خرد نمیشودو هنگام سرخ هم یکنواخت طلایی نمیشود . این نوع پیاز داغ برای داخل  غذا خوبست و برای تزئین مناسب نیست .

روش سوم ،رنده کردن پیاز است البته با رنده درشت، و برای پیاز های سفید مناسب است . این نوع پیاز( سفید) که بعد از سرخ شدن کمی خشک و چوبی میشوند بهتر است رنده شوند .اگر پیاز هنگام رنده شدن آب انداخت ابتدا آبش را گرفته و بعد سرخ کنید .

بعد از خرد کردن ،پیاز را در روغن ریخته و روی حرارت گذاشته ابتدا با حرارت بیشتر تا روغن گرم شودو بعد حرارت را کم کنیدو مدام هم بزنید کمی قبل از اینکه پیاز رنگ طلایی به خود بگیرد کمی زردچوبه اضافه کنید تا خوشرنگ شود اگر از ابتدا زردچوبه را اضافه کنید زردچوبه در حین سرخ می سوزد و دانه های تیره آن بر روی پیاز مشخص میشود . کمی زودتر از رنگ طلایی مورد نظرتان شعله را خاموش کنید به علت داغ بودن روغن باز هم پیاز فرصت رنگ گرفتن دارد .بعد از سرخ کردن  ماهیتابه را کج کنید و در یک سمت یپازها را جمع کرده و با پشت قاشق فشار دهید تا روغن اضافی گرفته شود بعد پیازها را از ماهیتابه خارج کرده و روی صافی (الک )بریزید تا روغنش گرفته شود .وقتی که سرد شد ممکن است در اثر فشرده شدن پیازها به هم بچسبد اول با دست پیازها را از هم جدا کنیدو سپس در ظرف درب داری ریخته و در یخچال نگهداری کنید

 سه عامل مهم در یکسان طلایی شدن پیاز :

 ۱ ـمیزان روغن (  میزان روغن زیاد و پیاز در آن شناور باشد )

۲ـ  هم زدن پیاز در حین سرخ شدن (اگرپیازرا هم نزنید موجب میشود که پیاز در لایه های زیرین بیشتر سرخ شود و سطح رویی آن کمتر سرخ شود وپیاز یکرنگ نشود )

۳ـ یکسان بودن برشهای پیاز است (اگر برشها یکسان باشد پیاز یکنواخت سرخ می شود)

نکته مهم :

در هنگام سرخ کردن غذا سعی کنید   حرارت راکم کنید و اگر دود از روغن بلند شد حتما روغن را دور بریزید و از روغن تازه استفاده کنید چون این روغن سمی و مضرو سرطان زاست .

 

۱ ـ تصویر  پیازسفید و رنده شده 

 

 پیاز داغ رنده شده

 

۲ ـ تصویر پیاز صورتی (بنفش) و خلال شده

پیاز داغ