پلوي جوانه ماش
۴ ـ پياز سزخ شده ۳ الي ۴ قاشق غذا خوري
۶ ـ روغن زيتون ۲ قاشق غذا خوري
۸ ـ زعفران دم كرده به مقدار لازم
در سایت تبیان در مورد جوانه ماش مطلب زیر را بخوانید
در روند جوانه زدن چه اتفاقی می افتد؟
تغییرات شیمیایی كه در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
به طور كلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می یابد ولی كالری و كربوهیدرات كاهش می یابد. برای درك بهتر این موضوع جوانه ماش را مورد آزمایش قرار داده اند و نتیجه بدست آمده را كه مقایسه ای بین دانه و جوانه ماش است، به شرح زیر بیان كرده اند.
در حالت جوانه زده
15 درصد كاهش |
انرژی(كالری) |
15 درصد كاهش |
كربوهیدرات |
30 درصد افزایش |
پروتئین قابل دسترس |
34 درصد افزایش |
كلسیم |
80 درصد افزایش |
پتاسیم |
690 درصد افزایش |
سدیم |
40 درصد افزایش |
آهن |
56 درصد افزایش |
فسفر |
285 درصد افزایش |
ویتامینA |
515 درصد افزایش |
ریبوفلاوین یا ویتامینB2 |
256 درصد افزایش |
نیاسین یا ویتامینB3 |
به مقدار زیاد افزایش |
ویتامینC |
+ نوشته شده در ۱۳۹۰/۰۳/۰۱ ساعت توسط منصوره کتابی
|