آش عدس ( عدسي )

 

 

آش عدس (آشپزي رنگين )

 

مواد لازم :

ـ عدس آشی ۱ پیمانه

ـ سیب زمینی ۱ عدد

ـ پیاز سرخ شده ۲ قاشق غذا خوری

ـ شنبلیله خشک ۱ قاشق غذا خوری

ـ نمک و زردچوبه به قدر کافی

ـ روغن حیوانی یا روغن زیتون به مقدار مورد نیاز

ـ پونه خشک ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

عدس را خوب پاک کرده و بشویید و به مدت یک الی دو ساعت بخیسانید و با آب و نمک و زردچوبه و سیب زمینی پوست کنده روی حرارت ملایم بپزید . پس از پخته شدن  با گوشت کوب سیب زمینی و عدس را بکوبید . سیب زمینی لعاب خوبی برای این آش میشود سپس شنبلیله خشک را با روغن (حیوانی یا کره یا روغن زیتون) کمی تفت دهید و نیازی نیست که حتماْ روغن داغ شود این طوری روغن سالم تر میماند روغن زیتون اگر داغ شود اکسیده میشود و مضر میباشد بعدآنرا همراه پیاز سرخ شده به آش اضافه کنید وقتی آش قوام لازم را پیدا کرد حرارت را خاموش کنید و روی آن پونه خشک شده بریزید . این آش ساده در شهر ما بعنوان صبحانه طرفدار دارد . شما هم امتحان کنید گاهی به عنوان تنوع از این صبحانه هم میل کنید .

معمولاً عدسي كه در بازار براي فروش عرضه ميشود از عدس قرمز رنگي است كه پس از پخت رنگ آن با رنگ آش زير متفاوت است و فقط عدس را از شب تا صبح ميپزندو روي آن پونه ميريزند و هيچ مواد ديگري به آن اضافه نميكنند.


 

 

آش رشته        آش شله قلمكار  

     حلیم بادمجان    آش شله قلمكار(آشپزي رنگين )  

 آش عدس (عدسي )آشپزي رنگين    آش دوغ(آشپزي رنگين )  سوپ جو