كوفته شامي

کوفته کرمانشاهی


مواد لازم براي كوفته :

 

ـ گوشت چرخ کرده بدون چربی 400 گرم

ـ لپه 3 پيمانه

ـ تخم مرغ 1 عدد

ـ آويشن خشك شده 2 الي 3 قاشق غذا خوري

ـ گردوی خرد شده و كشمش به قدر كافي

ـ نمك و زرد چوبه و فلفل و روغن ( برای سرخ کردن ) به میزان لازم

ـ آرد نخودچي به ميزان لازم

 

مواد لازم برای سس ( آب کوفته ) :

 

ـ سبزی های معطر ( گشنیز - جعفری -ترخون ) ۳ قاشق غذا خوری

ـ برگه زردالو یک پیمانه کوچک

ـ آرد ۲ قاشق غذا خوری

ـ زعفران قدری

ـ آب ۳ لیوان

ـ آبلیمو نصف استکان

ـ شکر ۴ قاشق غذا خوري

طرز تهیه :

لپه را با کمی نمک پخته و سپس با گوشت و آویشن دو بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود سپس به آن تخم مرغ ،نمک ، زرد چوبه و آرد نخود چی ( به اندازه ای که چسبندگی لازم را پیدا کند ) اضافه کنید سپس از مایه گلوله هایی برداشته و با گردو و کشمش مغز گذاری کرده و در تخم مرغ یا آرد نخود چی بغلتانید و در روغن سرخ کنید.

آرد را با کمی روغن سرخ کرده و به آن آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب کوفته نرم و لطیف شود بعد به آن سبزی خرد شده و برگه زردالو ، آبلیمو ، زعفران ، پیاز داغ و كوفته هاي سرخ شده را اضافه كنيد . به مدت نيم ساعت با حرارت ملايم پخته تا سس آن قوام لازم را به دست آورد و کوفته دم بیفتد سپس در ديس كشيده وتزيين نماييد.

البته بیشتر کرمانشاهی ها برای آب کوفته (سس) از رب انار و برنج و شکر و پیاز داغ استفاده میکنند. روشهای مختلفی برای تهیه سس کوفته شامی هست و با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان یکی از این روشها را انتخاب کنید


( با خانواده نوش جان كنيد )

كوفته شامي(آشپزي رنگين )

كوفته شامي (آشپزي رنگين )

 

روي عكسها كليك كنيد

 

كوفته برنجي (آشپزي رنگين )        كبه(آشپزي رنگين )

 

كوفته عربي(آشپزي رنگين )      كوفته مرغ (آشپزي رنگين )      هلو كباب (آشپزي رنگين )

 

كوفته شامي (آشپزي رنگين )     كوفته هويج(آشپزي رنگين )       كوفته سر گنجشكي (آشپزي رنگين )

 

  كوفته كباب(آشپزي رنگين )      كوفته برنجي(آشپزي رنگين ) 

 

     كوفته عربي(آشپزي رنگين )