نان پیتزا

 

مواد لازم :

۱ـ مایه خمیر ۱ قاشق غذا خوری

۲ ـ آب ولرم سه چهارم لیوان

۳ـ آرد دو ونیم لیوان

۴ ـ نمک نصف قاشق چایخوری

۵ ـ شکر نصف قاشق چایخوری

۶ ـ روغن زیتون ۱ قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه :

۱ ـ مایه خمیر + آب ولرم + نمک +شکر -----> مخلوط کرده ۱۰ دقیقه بماند تا کف کند

۲ ـ در یک ظرف یا سینی آرد را به شکل تپه در آورده وسطش را گود و مخلوط بالا را در وسط آن  بریزیدوبا چنگال با حرکت دایره ای آرد را در قسمت وسط بریزیدتا فرم خمیر بگیرد .

۳ـ ممکن است تمام آرد مصرف نشود و دو سه قاشق از آن باقی بماند .آرد را روی سطح میز بپاشید . خمیر را با پاشنه دست صاف کنید و ۱۰ دقیقه اینکار را تکرار کنیدتا مثل یک توپ شود

۴ ـ  سطح ظرفی را با یک قاشق روغن زیتون چرب  کرده و خمیر را در آن بگذارید

۵ ـ روی ظرف را با نایلکس بپوشانید و روی آن یک حوله بیندازید ودر دمای بالای اتاق یا آشپزخانه به مدت ۱ الی ۲ ساعت بگذارید.

۷ ـ حجم خمیر پس از این مدت بیش از دو برابر میشود.

۸ ـ خمیر را به آرامی در کمی آرد بغلتانید آنرا چنگ نزنید تا حبابهای تشکیل شده در آن حفظ شود و بیشتر پف کند بعد در سینی فر بگذارید وبا نوک انگشتان دست خمیر را باز کنید و به شکل دایره در آورده و حاشیه خمیر یعنی قسمت لبه کمی ضخیم تر باشد و توسط چنگال سوراخهایی در آن ایجاد کنید

۹ ـ دو باره صبر کنید تا حجم آن دو برابر شود

۱۰ ـ خمیر آماده است در فر با درجه  ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بگذارید تا پخته شود.

۱۱ـ اینک یک نان آماده دارید بلافاصله با مواد مخصوص پیتزا پر کنید و بک پیتزا آماده کرده و نوش جان کنید .

 

 

نکته مهم : از عملکرد مایه خمیر مطمئن باشید زیرا اگر از تاریخ مصرفش گذشته باشد به خوبی عمل نمی کند وخمیر به خوبی پف نمی کند .

 

نان پیتزا 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

مراحل تهیه نان پیتزا

 

نان پیتزا 

نان پیتزا 

نان پیتزا 

نان پیتزا 

نان پیتزا 

نان پیتزا