آلبالوی خشک

 

 آلبالوی خشک

 

 

فصل تابستان و آلبالوی فراوان  فرصت خوبی  برای خشک کردن این میوه لذیذ است . مخصوصاٌ برای فرزندان ، که این روزها متاسفانه تنقلاتی  مثل  چیپس و پفک و انواع شکلات و ...  را جایگزین تنقلات سالم نموده اند . این میوه ارزش غذایی فراوانی داشته و قابل نگهداری برای چند ماه میباشد . خشک کردن آن نیز بسیار راحت است .

طریقه خشک کردن آلبالو :

یک قطره مایع ظرفشویی را در ظرف آبی بریزید وآلبالو را  به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه  در آن ریخته و سپس با دقت شسته تا اثر سموم و آلودگی از روی آن پاک شود .

آلبالو ها را روی دستمال تمیزی بریزید و با دستمال رطوبت آنرا بگیرید و در سینی  طوری که فقط یک لایه آلبالو کف سینی را پر کند ریخته و سینی را در معرض آفتاب تند قرار دهید .از دستگاه های مخصوص خشک کردن میوه هم میتوانید استفاده کنید . معمولا آلبالوهای پیوندی که کمی درشت ترو گوشتی تر وطعم شیرین تری هم دارند سه روز طول میکشد تا خشک شوند اما آلبالوهای غیر پیوندی که نسبتا ریزتر و مزه ترش و شیرینی دارند این مدت کوتاه تر و  ۱ الی ۲ روز برای خشک شدن زمان لازم دارند که البته با شدت درجه تابش نور خورشید ممکن است این زمان تغییر کند . چنانچه آلبالو ها یک دست نبوده و تعدادی دیرتر خشک شدند میتوان آنها را از بین آلبالو ها جدا و مدت زمان بیشتری برای خشک شدن به آنها اختصاص داد .

برای جلوگیری از گرد و غبار میتوانید با استفاده از پارچه سفید نازکی سطح آلبالو را بپوشانید اما این عمل مدت زمان خشک شدن را افزایش می دهد یا میتوانید پس از خشک شدن آلبالو را شسته و سپس مصرف کنید .

هنگام خشک کردن آلبالو دقت داشته باشید که هر چه بیشتر در معرض گرما بماند آب بیشتری از دست داده و خشکتر میشود آلبالو بایستی به حدی خشک شود که کمی شل و نرم و گوشتی باشد و به راحتی هنگام خوردن هسته ئ آلبالو جدا شود .پس از خشک کردن آلبالو را در ظرف درب داری در جای خنک مثل یخچال نگهداری کنید .

 

 

 

آلبالوی خشک

 آلبالوی خشک

 

 

 

 

نقش آلبالو را در غذاها به عنوان تزئین یا مواد اولیه ببینید

 

آلبالو پلو (آشپزي رنگين )   مرباي آلبالو(آشپزي رنگين )    ماست و خيار (آشپزي رنگين )

بستنی زعفرانی سنتی   تزئین پودینگ  دلمه سیب زمینی

    خورشت کدو و آلبالو ( آشپزی رنگین )    خورش سیب درختی و آلبالو(آشپزي رنگين )

      پنكيك (soft pancakes)  آلبالو پلو(آشپزي رنگين )  

دلمه کلم قالبی  چاي آلبالو(آشپزي رنگين )   شزبت آلبالو(آشپزي رنگين )  

آلبالوی خشک